Addictes al mòbil?

[types field='temps-de-lectura'][/types] - abril 7, 2020

Ja sabeu que una de les nostres preocupacions és informar-vos i sensibilitzar d’on està el límit d’estar connectat o desconnectat.
Desde wifiboo volem sensibilitzar d’aquest paradigma i situacions que podem viure nosaltres mateixos o les persones que més estimem.

Us volem compartir el programa “No pot ser!” de’n Jordi Basté que es va emetre diumenge passat a TV3 sobre les addiccions al smartphone.
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/no-pot-ser/addictes-al-mobil/video/6035502/

Us fem un petit resum:
Addictes al mòbil? “No pot ser” centra la mirada en l’ús dels “smartphones”. Quanta estona fem servir el mòbil cada dia? Som addictes als “smartphones”? Per què agrada tant el mòbil? Es pot viure amb un telèfon sense connexió a internet? Aquestes són algunes preguntes que intentarà respondre el “No pot ser!”.

En aquest programa, els amics i companys de Jordi Basté l’enfronten amb la realitat: està una mica enganxat a l'”smartphone”. I com ell, molta gent. Manuel Armayones, doctor en Psicologia de l’eHealth Center UOC, revelarà què fa que les persones visquin enganxades a aquests superordinadors que acompanyen tothom a cada pas. “No pot ser!” comentarà dubtes amb el psicòleg Marc Masip, expert en addicció a les noves tecnologies i creador del programa Desconect@, que donarà pistes per saber si algú és addicte al mòbil i quina opinió tenen les persones de l’entorn més proper sobre l’ús que en fa cadascú.

A més, Jordi Basté comprovarà amb el periodista Jordi Évole fins a quin punt creen addicció les pantalles, amb una prova dissenyada per Xavier Conesa, director de serveis al client de Visyon, i Thais Castro, investigadora del departament de Microelectrònica de la Universitat Autònoma de Barcelona. El director de la Unitat de Memòria de l’Hospital de Sant Pau, Albert Lleó, mostrarà com reacciona el cervell a les interrupcions constants per notificacions o trucades i quins efectes provoca en la capacitat de dur a terme les activitats diàries.

A l’altra banda del món, a Califòrnia, el programa coneixerà un dels “penedits de Silicon Valley”, l’enginyer inventor de l'”scroll” infinit Aza Raskin. Finalment, Jeff Nalin, fundador del centre de tractament Paradigm, donarà dues raons per entendre per què els adolescents estan tan enganxats a les xarxes socials. Les noves tecnologies fascinen tant que els absorbeixen sense que se n’adonin i els traslladen a un lloc totalment paral·lel a la realitat.

*informació extreta de ccma.cat

Article produït gràcies a wifiboo

Comparteix l’article